Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Харків: Коли трохи за 20, а за плечима війна. Історія боротьби за Україну танкіста Дмитра Тимошенка

Коли трохи за двадцять, а за плечима війна. Дмитро Тимошенко у 19 підписав контракт і став навідником танкового екіпажу. Зараз молодик лишень другокурсник Військового інституту танкових військ, а заразом і бойовий ветеран АТО та ООС.

Авдіївка. 6 кілометрів до Донецька. У 2017 після ДАПу вся увага проросійських бойовиків була прикута до околиць містечка: промки та шахти Бутівка. У цю м’ясорубку після 3 місяців учебки потрапив 19-річний Дмитро.

Дмитро Тимошенко, ветеран АТО, другокурсник:

Перший мій жахливий, як сказати, досвід цієї війни  був в Авдіївці. Найважче було звикнутися з тим, що будь-якої миті тебе може не стати. Не стати твоїх товаришів, побратимів. Це був страх на перших етапах, але потім пройшло.

Юнак із Сумщини – сирота. Пішов воювати не за родину, а за країну. За сім’ю став екіпаж танку. Від обстрілів захищали побратими та броня. Жартує, знає про Т-64 і Т-72 – усе.

Навідник одразу за першим контрактом підписав другий. Воював 2 роки в АТО та ООС. Куди важчими за обстріли стала відсутність перемог чи хоча б руху.

Дмитро Тимошенко, ветеран АТО, другокурсник:

Іти наказу вперед немає, а вогонь по нам ведеться. Копаємо, облаштовуємося, маскуємося.

І хоча контракт закінчився, розлучитися з бойовою машиною Дмитро не зміг. Зараз військовий на 2 курсі Інституту танкових військ. У ВИШі з 2014 року звикли, що їх курсанти бойові, до казарм прийшли з війною за плечима.

Олександр Серпухов, начальник Військового інституту танкових військ НТУ ХПІ:

Дмитро понад усе вірить у перемогу. Та обіцяє, такі як він  бойові офіцери  зроблять українське військо надпотужним.

Дмитро Тимошенко, ветеран АТО, другокурсник:

Моє таке бажання  хочу повернутися назад у військо. Бо коли вже там побув, притягує. Повернутися у військо, стати гідним офіцером. Щось змінити у цій армії, щоб було краще. Зараз і так усе міняється, хочу внести якийсь вклад. Я не знаю  бути людянішим, бо в нас в армії якось так сталося, відголоси радянського союзу дуже дають про себе знати. Я хочу це змінити.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023