Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Готували серію розбійних нападів на міські об’єкти – у Харкові та у Житомирі контррозвідники СБУ знешкодили угруповання, яке координували представники спецслужб РФ

У прикордонних регіонах України готували серію розбійних нападів на міські об’єкти. Підозрюваних координували представники спецслужб РФ. Про це повідомили у СБУ.

Організоване злочинне угруповання діяло у Житомирі і Харкові. Там провели масштабну операцію.

За даними Служби безпеки, організатори банди займалися підготовкою до вчинення серії розбійних нападів на міські інфраструктурні об’єкти, у тому числі комерційної сфери. За їх задумом, це мало призвести до дестабілізації внутрішньої обстановки в регіонах. Групу організували двоє місцевих жителів, один з яких має громадянство РФ. Під прикриттям нібито працевлаштування в охоронній фірмі, вони підбирали «кандидатів» до складу банди. Для цього, використовували власні зв’язки серед представників криміналітету.

Під час проведення слідчих дій за місцями перебування обох організаторів угруповання, правоохоронці, серед іншого, виявили:

  • спеціальні технічні пристрої радіочастотного пригнічення,
  • чорнові записи з планами щодо підготовки до розбійних нападів,
  • засоби зв’язку,
  • комп’ютерну техніку та електронні носії інформації із доказами протиправної діяльності.

У межах кримінального провадження, тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення всіх обставин правопорушень та притягнення до відповідальності винних осіб.

 

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023