Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Геннадій Кернес помер від ускладнень ковід-19

Геннадій Кернес помер від ускладнень ковід-19. Мер Харкова 3 місяці лікувався в німецькій клініці Шаріте. У мережі вже кілька разів “ховали” міського голову, але після чисельних фейків, офіційно смерть 61-річного Геннадія Кернеса підтвердила родина та колеги. Кернеса не стало в ніч на 17 грудня.

Востаннє мер був на публіці 23 серпня, відкривав новий фонтан до Дня Харкова. Ще 9 грудня в мерії обіцяли, що Кернес повернеться до Харкова наприкінці року. Але 11 грудня стало відомо про погіршення стану здоров’я. У нього відмовили обидві нирки. І до цього хворий вночі дихав на апараті ШВЛ.

Кернес очолював Харків з 2010 року, до того був міським депутатом і секретарем міськради. У 2014 році на нього скоїли замах – його підстрелили на пробіжці. Ані виконавця, ані замовників досі не знайшли. Нагадаємо, Кернеса обрали мером на третій термін без його жодної фактичної участі у мерських перегонах. Тоді він вже лікувався в Шаріте. Так само Кернеса проголосили мером без присяги в сесійній залі – ТВК зарахували йому присутність за 2010 рік. Але наразі на Харків чекають нові вибори мера.

Якщо призначать нові вибори, прогнозувати кількість охочих очолити місто, складно. Адже після смерті безперечного лідера перегонів голоси виборців можуть значно розділитися між кандидатами. Від сьогодні на 3 дні (17,18,19) у місті оголили траур. Прощатися з Геннадієм Кернесом у Харкові будуть наступного тижня. Його поховають на алеї почесних харків’ян.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023