Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Геннадій Дронов розплакався у суді і пообіцяв, що наважиться на голодування

У четвер у Харкові розглядали апеляцію щодо зміни запобіжного заходу другого учасника аварії на Сумській. Захист водія Таурег просив замінити СІЗО на домашній арешт, як стало відомо Вісті Ньюс. Проте суд лишив Дронова під вартою. Після суду слідчі провели одразу кілька експериментів на горезвісному харківському перехресті.

Геннадій Дронов у СІЗО вже 8 днів. Для водія Таурега, другого підозрюваного у справі ДТП на Сумській, Київський райсуд Харкова як запобіжний захід обрав тримання пiд вартою протягом 42 діб. Апеляцію адвоката розглянули 16 листопада. Захист вимагав домашнього арешту і електронний браслет на темну пору доби. Причина – погіршення стану здоров’я підзахисного. Через це ж Дронов у залі суду не присутній, у засіданні бере участь за допомоги відеозв’язку з СІЗО.

Геннадій Дронов, підозрюваний:

Я не долечился. Мое состояние здоровья продолжает значительно ухудшаться.

Більше того Геннадій Дронов оголосив, що вдасться до голодування. Правда, поки не знає, коли саме почне свій протест. Він навіть не стримав сліз.

Геннадій Дронов, підозрюваний:
Меня намеренно довели до такого состояния, начать сухое голодание, я не буду ничего есть, ни пить, пока не будет принято законное справедливое решение, в случае летального исхода, пусть еще одна человеческая жизнь будет на совести

Прокуратура була категорично проти зміни запобіжного заходу. Їхня позиція незмінна – Дронов має лишатися в СІЗО, адже інший захід несе ризики для ходу слідства. Скарги ж підозрюваного на стан здоров’я назвали безпідставними.

Віта Дубовік, прес-секретар прокуратури Харківської області:

В той момент, коли підозрюваний перебував у приватній клініці, у нас уже була на руках судово-медична експертиза, яка чітко повідомляла, що підозрюваний не потребує стаціонарного лікування, що у нього лише легкі тілесні ушкодження

Після години перерви суддя лишає для Геннадія Дронова старий запобіжний захід – тримання під вартою без права застави. Це рішення сторона захисту збирається оскаржувати в Європейському суді з прав людини.
Одразу після засідання підозрюваний взяв участь у судовому експерименті. Сюди на відміну від зали суду він прибув. Чоловіка привезли з СІЗО в кайданках.

У попередньому брала участь інша підозрювана – 20-річна Олена Зайцева. На цей раз схему руху машин відновлювали у ході одразу кількох експериментів. Після пасажирок Лексуса і Таурега показав, як їхав, і Дронов. Щоправда, як і Зайцева, відмовився сісти за кермо.
Слідчі дії тривали на перехресті до одинадцятої ночі.

Олександр Волков, слідчий:

3 эксперимента – со свидетелями обоих автомобилей и с водителем автомобиля Фольсваген. СКЛ Я думаю, что сегодня были получены все такие исчерпывающие данные по механизму от каждого из водителей и пассажиров.

Слідчим лишається провести ще низку експертиз. Досудове слідство планують закінчити найближчим часом, напередодні очільник харківської поліції обіцяв передати справу до суду до кінця листопада. Тим часом, наскільки реальне те, чи Дронов дійсно оголосить голодування, його адвокат не знає.

Сергій Перепелиця, адвокат Дронова:
Юридично національні механізми оскарження рішень, які ми вважаємо незаконними ми вже вичерпали, то якщо мій клієнт вирішить таким чином виражати своє невдоволення, свою позицію, я його зупинити, на жаль, не зможу.

Нагадаю, 18 жовтня після зіткнення з Таурегом Лексус вилетів на перехід і збив 11 людей, шестеро з них померли, троє постраждалих і досі лишаються в лікарнях.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023