Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Фельдман Екопарк об’єднав особливих людей та започаткував акцію

Ми однакові – під таким гаслом у Фельдман Екопарк започаткували всеукраїнську акцію на підтримку людей з особливими потребами, як стало відомо Вісті Ньюс. У неділю Соціально-гуманітарний мультикомплекс відвідали більше тисячі особливих гостей. Для них провели екскурсії та організували свято, усе під знаком доступності. Засновник Міжнародного благодійного фонду та Екопарку, народний депутат України Олександр Фельдман, що ініціював акцію, закликав усі українські установи стати відкритими до всіх людей

Кольорова наліпка з написом “Ми однакові. Фельдман Екопарк об’єднує”. У неділю кожен бажаючий мав можливість отримати таку, адже Соціально-гуманітарний мультикомплекс відвідали особливі гості. Діти з Харківської міської дитячої лікарні №5, Спеціального навчально-виховного комплексу №2, Комаровського дитбудинку-інтернату, а також діти й дорослі з особливими потребами з харківського модульного містечка для переселенців. Фельдман Екопарк завжди був відкритим до особливих гостей, а тепер дав старт всеукраїнській акції. Її мета відкрити звичайне життя для людей, які за певних обставин виявилися відокремленими від нього.

Олександр Фельдман, засновник Міжнародного благодійного фонду, народний депутат України:

Этим днем мы хотим показать, что все могут это делать. Это всеукраинская должна быть акция. Мы поставили себе задачу – начинаем с себя. По всей Украине должны быть абсолютно доступные возможности: для театров, для кинотеатров, для детских площадок, для больниц, горисполкомов и облисполкомов. Везде человек может зайти, у него нет препятствий. Мы все одинаковые! Мы все хотим жить! Мы все хотим радоваться! Возможность контакта на таких мероприятиях – люди знакомятся. Люди видят, что они не изгои. Есть много людей, у которых есть проблемы.

4-го листопада на велику акцію відкритості спрямували всі можливості Фельдман Екопарку. Для особливих гостей розробили кілька типів безбар’єрних екскурсій, до них залучили сурдоперекладачів. Відвідувачам влаштували безпосереднє спілкування з тваринами на контактному дворику. І треба сказати, що для деяких дітей це був перший в житті подібний досвід.

Тетяна Алієва, керівник психологічної служби Центру психосоціальної реабілітації Фельдман Екопарк:

Сегодня мы показываем все локации, которые могут использоваться в анимал-терапии для детей с особыми потребностями. Это и иппотерапия, это контакт вообще с животными, это кроликоферма, контактный двор, зоотерапия.

Усі, хто приїхав до Фельдман Екопарк в неділю, стали частиною програми «Фельдман Екопарк об’єднує: ми однакові». Надалі особливі дні для особливих людей у Соціально-гуманітарному мультикомплексі будуть проводитися регулярно. Для того щоб пропагувати принцип рівності та відкритості, за яким має працювати кожна установа в місті та країні.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023