Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Дитина «під ключ» – правоохоронці викрили міжрегіональну злочинну групу, яка допомагала іноземцям отримати немовлят

60 тисяч доларів за дитину. Служба безпеки України викрила міжрегіональну групу зловмисників на чолі зі столичними репродуктологами. Ділки налагодили схему «постачання» іноземцям немовлят начебто у межах програми сурогатного материнства. Окрім цього, задокументовано недбале ставлення медичних працівників до своїх обов’язків, що призвело до смерті новонароджених.

Як це працювало? Зловмисники сприяли незаконному отриманню немовлят іноземними громадянами під прикриттям програми «сурогатного материнства».

Зловмисники допомагали іноземцям оформити фіктивний шлюб з громадянками України. Згодом «свої» медики офіційно засвідчували «безпліддя» дружини. А це ‒ підстава для офіційного застосування допоміжних репродуктивних технологій.

Далі – пошук кандидатки на сурогатне материнство. Як тільки жінка народжувала дитину, фіктивний шлюб розривали. І іноземець формально отримував право на вивезення дитини за кордон. «Власна» дитина з повним пакетом підроблених офіційних документів обходилася замовникові у 60 тис. доларів.

Проведеним розслідуванням встановлено, що до складу злочинної групи входили мешканці Київської та Харківської областей.

Наразі двом співробітникам центру репродуктивної медицини повідомлено про підозру: одному з керівників центру репродуктивної медицини за фактом службового підроблення (ч. 1 ст. 366 КК України), а також лікарю цього ж медичного закладу за фактом неналежного виконання професійних обов’язків (ч. 2 ст. 140 КК України).

Тривають слідчо-оперативні дії для встановлення причетності учасників схеми до торгівлі людьми.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023