Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Допомагати просто! – благодійний фонд ПриватБанку продовжує опікуватися дитячими лікарнями та дитячими будинками Харківщини

Благодійний фонд ПриватБанку “Допомагати просто!” ще у 2017-му році передав Харківській обласній дитячій клінічній інфекційній лікарні надсучасний автоматичний гематологічний аналізатор HumaCount 80 TS німецького виробництва з набором реагентів на рік безперервної роботи. Аналогів апарату в регіоні на той час ще не було. Загальна вартість обладнання склала майже 320 тис. гривень.

Але сам апарат не може працювати автономно. На кожне обстеження необхідний набір високовартісних реагентів. І якщо на 2017-рік лікарня була забезпечена ними першою поставкою, то для подальшої роботи обладнання, заклад, а точніше обласний бюджет, мав витрачати чималі кошти. Проблему було вирішено саме завдяки благодійному фонду. Ще два роки тому фонд “Допомагати просто!” забов’язався забезпечити безперебійну роботу цього медичного приладу. Так у 2018-му році фонд передав лікарні річний обсяг реагентів на 120 тис. гривень. І ось чергова поставка – реагенти на весь 2019-й рік.

Автоматичний гематологічний аналізатор працює на вимірювання 22-х клінічних параметрів крові, тож дозволяє швидко і точно діагностувати будь-які відхилення в організмі. За годину аналізатор може здійснювати до 80 досліджень крові.

Цей апарат за годину виконує ту ж саму роботу, що група лаборантів з 5-6 фахівців за одну робочу зміну, – розповідає головний лікар ХОДКІЛ Дмитро Кухар. – Тільки цей показник може характеризувати ефективність обладнання. Я вже не кажу про додаткові параметри, які ми взагалі не могли раніше досліджувати. А ще апарат повністю виключає людський фактор. Тобто, комп’ютер не робить помилок, нічого не забуває, нічого не залишає без уваги. Ми дуже вдячні благодійному фонду за те, що лікарня ще на один крок наблизилася до сучасних європейських стандартів надання медичної допомоги.

У цій лікарні щороку медичну допомогу отримують до 10 000 маленьких пацієнтів. 50-60 відсотків з них – це вимушені переселенці з Донбасу. Тільки гематологічних досліджень за рік треба проводити до 100 000. І від якості таких досліджень залежать терміни та ефективність лікування.

Завдяки Благодійному фонду “Допомагати просто!”, а саме – добровільним пожертвам клієнтів та співробітників банку ми сьогодні зробили велику справу, – підкреслює керівник напрямку роботи з бюджетними організаціями ГРУ ПриватБанку у Харківській області Сергій Колпаков. – Таке обладнання допомагає нашим лікарям швидко і точно діагностувати захворювання, а значить пришвидшує процес лікування, зменшує страждання маленьких пацієнтів, максимально наближає їх одужання. ПриватБанк був і залишається соціально орієнтованим бізнесом. Вже багато років фонд допомагає дитячим будинкам, медичним закладам, пораненим військовим та постраждалим у техногенних та природних катаклізмах.

Ще один подарунок фонд передав обласному спеціалізованому будинку дитини “Зелений гай”. Заклад отримав промислову сушарку для пральні вартістю майже 120 тис. гривень. У Харківському обласному спеціалізованому будинку дитини, що розташований у смт Високий постійно проживають до 130 дітей віком до 7 років. Це сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, які потребують медико-соціальної реабілітації.

Весь персонал цілодобово піклується про наших вихованців, – розповідає головний лікар дитячого будинку Ігор Титаренко. –  Вони вчать їх всьому, що вміють і знають діти з сімей, допомагають пройти соціальну адаптацію, що є основою для подальшого повноцінного життя у суспільстві. Для дітей в будинку дитини також працюють масажисти, кабінети лікувальної фізкультури, фізіотерапії, фітотерапії, іпотерапії, закритий басейн, гідро-процедурний кабінет, різні тренажери, стимулятори м’язів і інше реабілітаційне обладнання. Але нам потрібне і обладнання для повсякденної господарської діяльності. Розвантажити нашу пральню, що також працює дуже інтенсивно, нам допоможе велика сушарка. І якщо такі витрати, зазвичай, фінансувалися за залишковим принципом, то допомога благодійного фонду ПриватБанку була дуже вчасною.

Завдяки новому агрегату процес сушки білизни прискорюється у чотири рази. Враховуючи кількість дітей та об’єми прання, пральня тут працює кожного дня. З новою сушаркою тут ще будуть і економити. Це дозволить технологія апарату та скорочені терміни його роботи для сушки великої кількості постільної білизни та дитячого одягу.

Допомога дитячим будинкам – це окремий напрямок у великій програмі благодійного фонду “Допомагати просто!”, – продовжує Сергій Колпаков. – На кошти меценатів фонд регулярно закупає та направляє у такі заклади реабілітаційне обладнання та апарати, комп’ютерну техніку, спортивне знаряддя.

Долучитися до добрих справ і зробити внески до фонду можуть всі бажаючі. Перерахувати гроші на благодійність можна дуже просто на сайті фонду blago.privatbank.ua, в інтернет-банку Приват24, зокрема і через мобільний додаток, у будь-якому банкоматі або терміналі ПриватБанку на всій території України. Робота фонду “Допомагати просто!” максимально прозора. На сайті видно – на які програми триває збір коштів, скільки вже зібрано і куди і скільки перераховано. Кожний благодійник отримує повідомлення – куди були використані його гроші. Сьогодні фонд має майже 1,5 млн меценатів, які вже пожертвували на благодійні програми більше 100 млн грн.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023