Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Добкін у суді Харкова – почався розгляд щодо кооперативної схеми

У Харкові мали провести підготовче судове засідання щодо “кооперативної схеми” виділення землі, як стало відомо Вісті Ньюс. Серед обвинувачених екс-мер міста Михайло Добкін. Окрім нього, обвинуваченими у справі також є головний архітектор міста Харкова Сергій Чечельницький, екс-заступниця Харківського міського голови Тетяна Овіннікова, екс-заступник начальника управління земельних відносин Борис Баронін, Володимир Конюхов та Сергій Кітченко. Розгляд так і не почали – засідання перенесли на початок грудня.

Ще 13-го липня 2017 року Верховна Рада дала дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Михайла Добкіна. Його підозрюють в аферах із землею. А саме участі у так званій “кооперативній схемі” розподілу землі, яку виділяли на сесіях міської ради.

Що таке “кооперативна схема”? Групою осіб створювався обслуговуючий кооператив, у назві якого було присутнє словосполучення “житлово-будівельний”. Через це формулювання кооперативу безкоштовно видавалася ділянка під будівництво. Хоча такий кооператив не мав права на безкоштовну землю.
12-го грудня мало відбутися підготовче судове засідання у Дзержинському райсуді Харкова. Михайло Добкін прибув на засідання. Наголошує, звинувачення безпідставні.

Михайло Добкін, екс-мер Харкова:

Эти земли сегодня находятся в собственности территориально громады. Они были переданы для строительства, строительство произвели, потом вместе с домами были переданы на баланс коммунальной громады. Их никто не забирал.

Натомість, у Харківському антикорупційному центрі наголошують, кооперативна схема стосується навіть більшої території, ніж подали в Генпрокуратурі.

Дмитро Булах, керівник ГО “Харківський антикорупційний центр”:

Площадь – за всю деятельность этой схемы порядка тысячи гектар было выделено. Почему-то прокуратура видит 600 с чем-то гектар, но есть еще 350, которые были выделены с 14 по 16 год. Это тоже было выделено, абсолютно такая же схема, как и до этого.

Володимир Рисенко, співзасновник ГО “Харківський антикорупційний центр”:

Виправдання, яким Михайло Добкін намагається відкараскатися від звинувачень, що ніби-то це соціальне житло. Насправді, все це житло збудоване на безкоштовній землі, але всі квартири в цих будинках продані. Усі вони були продані по комерційній ціні, жодних знижок не було і соціальним житлом це не являється.

Кримінальне провадження, де обвинуваченим є екс-мер Харкова, стосується 36 земельних ділянок загальною площею 78 га. Їхня нормативна вартість понад 220 млн грн. Розпочате засідання не змогли через відсутність 3-х адвокатів обвинувачених. Наступне призначили на 6-те грудня.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023