Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

До Дня фармацевтичного працівника – як у Харкові працює одне з найстаріших фармпідприємств «Червона зірка»

Україна цього року відзначає професійне національне свято – День фармацевтичного працівника – 18 вересня. Із дати започаткування дня фармацевта минуло 22 роки, але чи не найбільш шанованим цей фах став із початком пандемії. Тоді, коли весь світ зрозумів важливість фармацевтичної галузі: науковців і виробників, для порятунку життів і здоров’я. Як у Харкові працює одне з найстаріших фармпідприємств «Червона зірка», далі в сюжеті.

100 років історії і роботи задля здоров’я. Фармацевтичне підприємство «Червона Зірка» у Харкові нині виготовляє понад 2,5 сотні препаратів, серед яких відомі бренди Аква Спрей, Фітосед ПЛЮС, Евкафіліпт. Виробництво затребуваних в Україні позицій зобов’язує до найвищого контролю якості. Фахівці починають із тестування вхідної сировини і фінішують перевіркою готової продукції .

Оксана Тіміна, директорка з якості «ХІМФАРМЗАВОДУ «Червона Зірка»:

Наше підприємство оснащено сучасним технологічним та лабораторним обладнанням провідних світових виробників. Ось, наприклад, нещодавно наше підприємство придбало високотехнологічне виробниче обладнання Корейського виробництва “Автоматична блістерна пакувальна машина Хунга Корпорейшен” та «Роторний таблеточний прес СЕЧОНГ ФАРМАТЕК“. А лабораторія контролю якості чекає на розширення хромотографічної бази на 3 нових одиниці високоефективної рідинної хроматографії Німецького виробництва,

«Червона Зірка» виготовляє лікарські і косметичні засоби, активні фармацевтичні інгредієнти та дієтичні добавки. На підприємстві лиш за одну зміну цех твердих лікарських засобів може випускати 75 тисяч блістерів.

Юлія Шерстюк, начальниця відділу реклами та зв’язків з громадськістю «ХІМФАРМЗАВОДУ «Червона Зірка»:

В структурі підприємства ми маємо власний департамент R&D – відділ фармацевтичних розробок. Їх робота – максимально наукомістка та творча. Тому ми маємо змогу власними силами розробляти та впроваджувати у виробництво сучасні лікарські засоби, новітню косметику та дієтичні добавки, які необхідні українському споживачеві.

З 2017 року підприємство пройшло шлях масштабної модернізації. Щороку тут або відкривають нові ділянки виробництва, або суттєво реконструюють існуючі. Минулоріч закінчили повне оновлення площ цеху виготовлення рідких лікарських засобів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023