Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Дніпропетровщина: Пройшло відкриття центру “Матері і дитини”

У Дніпрі відкрили унікальну дитячу лікарню. Центр “Матері і дитини” єдиний на всю область медзаклад, де лікуватимуть дітей з вадами різної тяжкості, як стало відомо Вісті Ньюс. Раніше лікарям важко було спостерігати за новонародженими з різними патологіями. Тепер же у центрі є найсучасніше обладнання. Реконструкцію лікарні профінансувала держава.

Катерина та її син Кирило у лікарнях часті гості. У перші ж хвилини життя недоношеному 900-грамовому малюку поставили діагноз легенева дисплазія. Родина стала одними з перших відвідувачів оновленого медзакладу.

Катерина Маслова, мама пацієнта центру:
Все новое, все красивое. Ребенку очень понравились рисуночки. Очень комфортно здесь по сравнению с той, что была, это, конечно, очень классно.

У центр “Матері і дитини” лікуватимуть дітлахів із патологіями, допомагатимуть малюкам вже у перші хвилини життя.

Ігор Македонський, головний лікар центру:
Центр раннього втручання має в своєму складі клініко-діагностичне відділення з кабінетом катамнезу, реабілітаційне відділення і педіатричне відділення. Це нова для України структура і новий зміст, бо в цьому центрі будуть отримувати лікування діти, які народились передчасно, які народились з вродженими вадами розвитку, які потребують ретельного спостереження та корекції під час їх росту.

Реконструкцію медзакладу профінансувала держава.

Петро Порошенко, Президент України:
Центр “Матері і дитини” це спільний проект держави та регіону. Певною мірою це точний результат моєї програми децентралізації. Коли ми наголосили на тому, що ми віддамо гроші громаді, і громада буде мати можливість визначати свої пріоритети. На повну реконструкцію та переобладнання було виділено близько 85 000 000 гривень. Ще декілька років тому про це не було можливості навіть мріяти.

Щороку центр “Матері і дитини” прийматиме більше ніж 600 маленьких пацієнтів.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023