Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Дмитра Зобніна курсанта ХНУПС імені Івана Кожедуба поховали

Дмитра Зобніна курсанта університета повітряних сил імені Івана Кожедуба поховали, як стало відомо Вісті Ньюс. Із загиблим юнаком прощалися в рідному селі Мартова. Нагадаю, третьокурсника знайшли мертвим із кульовими пораненнями. Юнак помер під час несення караулу. Що сталося – самогубство чи вбивство – мають з’ясувати слідчі. Також у вищому навчальному закладі пройдуть перевірки.

Дмитра Зобніна поховали. На кладовищі безутішні батько та матір – Дмитро єдина дитина в родині. Попрощатися з юнаком прийшли друзі та такі ж як і він курсанти Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба. Третьокурсника проводжав в останню путь військовий оркестр.
Трагедія сталася вночі неділі – Дмитра о пів на 10 вечора знайшли з простреленою головою просто в приміщенні ВИШу. Юнак був у караулі з автоматом. Що відбулося? – він вкоротив собі віку, сталося вбивство чи нещасний випадок – наразі невідомо.Це мають сказати поліцейські та військова прокуратура.

Владислав Зубко, 1-ший заступник військового прокурора Харківського гарнізону:
На даний момент призначені першочергові експертизи, зокрема, судовомедична експертиза. Проводяться допити співслужбовців курсанта. Усі сумніви можуть бути можуть бути перевірені шляхом проведення, якщо почерку, то почеркознавчої експертизи. Всі їхні доводи будуть перевірені у ході досудового розслідування. Об’єктивно буде вся інформація перевірена, яка надається батьками.
Сім’я у першу добу після смерті сина версію самогубства відкидала. Напередодні похорону батько повідомив, що на тілі Дмитра кілька кульових поранень. За словами Сергія Зобніна, у вівторок тіло оглянув незалежний експерт. Він підтвердив ті самі поранення, які побачили й перші судмедексперти.
Сергій Зобнін, батько загиблого курсанта:

Я склонен думать, что все-таки произошло самоубийство. Довели офицеры его университета. Три пулевых ранения. Как сказал эксперт, первый выстрел был между 2 и 3 ребром. Тяжелое, но по ходу его не убило. Тогда он поставил на автомат и выстрелил еще очередью в себя.

30 січня міністр оборони Степан Полторак наказав провести службову перевірку Військовій службі правопорядку та Головній інспекції Міністерства оборони щодо смерті майбутнього авіатора. Зокрема, вони мають перевірити у льотному ВИШі дисципліну та умови проходження служби курсантами. Батько Дмитра говорить, що син мріяв пов’язати життя з військовим фахом і дослужити до генеральського чину. Хлопця поховали як і належить військовому під залпи караулу.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023