Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

День захисту дітей у Харкові: Маштабний флешмоб на кілька тисяч учасників з різних міст

У Харкові День захисту дітей присвятили миру. Проект з’єднав музикантів і танцорів із різних міст країни. Видовищно дійство бачили і журналісти Вісті Ньюс.

У Харкові 3 роки поспіль День захисту дітей відзначають флешмобом. І акція щораз стає масштабнішою та єднає все більше малечі. На цей 3 тисячі учасників із різних міст України і майже 7 тисяч глядачів разом заспівали світові хіти. Сценою для флешмобу стала площа Свободи.

3 роки літо в Харкові починають із дитячого флешмобу. І 3 роки 1 червня малеча присвячує миру.

На сцені музиканти з усіх мистецьких шкіл Харкова – за скрипками, бандурами, акордеонами, духовими інструментами 7 сотень дітей.

Марія, бандуристка:

Готовились мы с февраля месяца. Было определенное расписание, ты приезжаешь в определенное место, и там вы готовитесь. То есть по 3 часа.

Катерина, скрипалька:

Я первый раз в таком огромном коллективе. Все понравилось. Эмоции класс!

У зведеному хорі кілька сотень голосів із різних міст України. Хор буквально щотижня обростав новими учасниками.

Олексій Настаченко, режисер проекту:

Захотели к нам присоединиться, это и Доброполье, это Хмельницкий, Киев, Ужгород, Мелитополь. И многие другие города, которые с нами в этом году решили принять участие в флешмобе. Мы хотим заявить о мире. Мы хотим, чтоб мир наступил.

Зігравати разом тисячу музикантів і 3 тисячі танцорів, велосипедистів, призерів чемпіонатів, черлідерів почали ще з лютого. Для більшості учасників – це поки найбільша сцена.

Ліза та Ксенія, танцюристки:

Там очень много движений, и их надо было запомнить. И еще мы стояли на площади очень-очень долго. И было очень жарко.

Репетиції географічно розтяглися на тисячі кілометрів: від Бахмуту до Ужгорода. А фінальний виступ прийняла площа Свободи.

Ольга, педагог хорового ансамблю з Одеси:

Репетиции у нас заняли несколько месяцев. Мы тщательно разучивали свои партии для того, чтобы достойно представить наш город и быть участниками такого замечательного праздника. Для нас это не первый опыт. У нас в Одессе есть подобный праздник, называется одесский хоровод. И мы его постоянные участники, но в этом году мы решили приехать в другой регион.

Дарина, солістка з Харкова:

Это просто было нереально. Мы готовились почти полтора месяца. Куча детей! Оркестр из детей! Дети на сцене! Это так круто, когда собралось столько детей в одно место. Это просто невероятное ощущение, когда ты стоишь на сцене, вокруг тебя инструменты, все радуются, все поют, смеются.

Опен-ейр пролунали 5 світових хітів. Пісні Квін, Європи, Скорпіонс діти зіграли разом із музикантами “Prime-Orchestra”.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023