Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

День захисників України – історія подвигу родини адвоката Андрія Поліканова

14 жовтня на день захисників України Висоту маршала Конєва відвідують сотні людей. Більшість розказують вже праонукам воїнів, як солдати в 43-му саме з цих пагорбів звільняли Харків.

Для Андрія Поліканова історія меморіального комплексу – це особисте та родинне. Тут воював його дід Герасим Поліканов.

Поликанов Герасим Павлович

Прізвище героя радянського союзу увічнене на обеліску Висота Петрищєва.

Андрій Поліканов, керівник адвокатського бюро «Андрія Поліканова»: 

В августе 1943 года здесь неподалеку в районе поселка Полевая совершил подвиг и был удостоен звания Герой Советского союза. Для меня это очень важно, поэтому я здесь.

Важко повірити, що ці зараз тихі осінні схили були місцем боїв. У родині Андрія бережуть пам’ять про те, як взвод під командуванням Герасима Поліканова утримав зайняту позицію до підходу підкріплення. А при відбитті контратаки старший сержант особисто підбив ворожий танк. Захищати – це для нащадків старшого Поліканова стало обов’язком. Андрій став адвокатом, очолює адвокатське бюро, його брат вертольотчик, пройшов АТО, нагороджений відзнакою.

Андрій Поліканов, керівник адвокатського бюро «Андрія Поліканова»: 

Мне приятно еще и сегодня, в День защитника отечества, вспомнить своего брата, который имеет непосредственное отношение к этому дню – он подполковник авиации. Также награжден боевыми наградами. Служил в зоне АТО, поэтому мне приятно, что наша семья является защитниками.

День захисників України тільки кілька років як відзначають на Покрову, для Андрія Поліканова тепер буде традицією покладати квіти на одному з місць бойової слави Харківщини.

Андрій Поліканов, керівник адвокатського бюро «Андрія Поліканова»: 

В эти достаточно нелегкие для страны времена подвиг наших дедов, подвиг наших братьев является серьезным примером. Я считаю, что у нас очень мужественная нация – нация защитников своего отечества.

Із 2013 року одна з вулиць Харкова названа прізвищем Герасима Поліканова.

 

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023