Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

День сліз у Харкові : Збитого юнака поховали, водій – у суді (ДТП на Салтівці)

День повний сліз. У Харкові поховали 17-річного Володимира Віношкіна, жертву дорожньої аварії, як стало відомо Вісті Ньюс. І сьогодні ж у суді плакав і просив пробачення водій, що збив його. 18-річному Тиграну Енгиборяну обрали запобіжний захід. Юнак більшу частину засідання не стримував сліз і неодноразово просив вибачення у родини загиблого хлопця.

Місяць тому Володимиру виповнилося 17. Він єдина дитина в сім’ї, був студентом, займався спортом. 16 січня поспішав на тренування, коли TOYOTA Camry знесла юнака на переході. Він помер відразу. У четвер більше сотні людей прийшли проститися з загиблим.

Юнака поховали на 14 кладовищі. Матір довго не відпускала труну. Друзі ж загиблого і досі не розуміють, що відбулося.

Марія та Анастасія, подруги загиблого Володимира:
Мы постоянно гуляли в одной компании, он был очень хорошим, веселым, добрым человеком. Всегда был очень позитивным, всегда, когда у кого-то не было настроения, он поднимал. Я вообще не понимаю, как можно было не помочь, просто взять, уехать и не помочь. Я не понимаю. Человек толи не имеет просто чувств…

У цей саме день, за кілька годин після похорону, водій іномарки в залі Київського райсуду. Тигран Енгиборян на рік старше загиблого під його колесами. Затриманий плаче та визнає свою провину.

Тигран Енгибарян, затриманий 18-річний водій:

Он мог жить как я. Мне жалко очень его. Он такой же молодой как я. Очень хочу извиниться. Лучше б я был на его месте.

Тигран отримав права менше місяця тому. Хоча у соцмережах після аварії з’явилися фото та інформація, що юнак сідав за кермо TOYOTA й до того як отримав водійське посвідчення. Батько молодика це заперечує. Він як і мати Тиграна у залі суду.

– Не знаю и какие слова подобрать… Это ужасная боль.

Ви киваєте? Я правільно розумію, Ви вбачаэте свою провину.
16 січня одразу після скоєння ДТП Тигран втік. На дорозі лишилися тільки номери Тойоти. Останню кинув неподалік. Горезвісне перехрестя хотів “проскочити”.

Тигран Енгибарян, затриманий водій:

Думав, що проскочу на зелене, вийшов на зустрічну полосу, щоб об’їхати машину. Потім збив. Такого я не хотів. Потім я дуже  испугался и уехал, а когда понял, что случилось. Пришел сам. Когда я понял, что я наделал, я сам вернулся. Извиняюсь перед мамой его, перед всей семьей.

Захист водія – до слова, безоплатний адвокат – просить цілодобовий домашній арешт, обвинувачення – навпаки найсуворіший запобіжний 2 місяці в СІЗО без застави. Прокуратура мотивує це ризиками .
Василь Панов, прокурор:
Переховуватися від органів досудового розслідування, а в подальшому до суду – про що свідчить його зникнення з місця дорожньої події.

Слідчий суддя взяв сторону прокуратури. Тигран чекатиме на суд у СІЗО. Запобіжний захід застави не передбачає.
Поки слідчі проводять експертизи у справі, незалежні експерти, вже оцінили події на перехресті Салтівського шосе. На їхню думку – правила порушили обидва, а водій зробив це тричі.

Олексій Бєседін, викладач правил дорожнього руху при університеті внутрішніх справ:
Пешеход нарушил грубейше минимум 2 правила, которые у нас прописананы в ПДД – попал в то место, где он не должен был быть. Ну, а, конечно, водитель с его агрессивным стилем езды – я вам скажу, что там было нарушено все, что только можно нарушить, и так ездить нельзя. И, безусловно, если бы это не случилось сегодня, это случилось бы завтра или послезавтра в любой подобной ситуации.

Перехрестя, де збили Володимира, водії вважають дуже складним, і говорять, що аварії тут дуже часті. Максимальне покарання, яке загрожує Тиграну Енгибаряну, це 8 років позбавлення волі.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023