Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Декларування іноземних доходів – Східне управління ГУ ДФС у Харківській області

Східне управління ГУ ДФС у Харківській області повідомляє, що відповідно до п. 170.11 ст. 170 Податкового кодексу, якщо джерело виплат будь-яких оподатковуваних доходів є іноземним, то сума такого доходу включається до складу загального річного оподатковуваного доходу платника податку – отримувача.

Враховуючи зазначене, громадяни України, які у 2018 році тимчасово або постійно працювали за кордоном та одержували іноземні доходи, зобов’язані подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи і задекларувати отримані іноземні доходи, сплативши до 01.08.2019 року з суми вказаного доходу податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18 відс. та військовий збір за ставкою 1,5 відсотка.

Для отримання права на зарахування податків та зборів, сплачених за межами України, платник зобов’язаний, разом з декларацією, надати підтверджуючі документи щодо суми отриманого ним доходу з іноземних джерел та суми сплаченого ним податку в іноземній юрисдикції, оформлених відповідно до ст. 13 Податкового кодексу.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023