Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Дах гаражного кооперативу у Харкові впав через сніг – 76 боксів заблоковані, є постраждалі

Сотня квадратних метрів обваленої дахівки, дві понівечені автівки та двоє постраждалих. Людям дивом вдалося вижити, коли раптом впали тонни снігу, як стало відомо Вісті Ньюс. У Харкові 2-го лютого впав дах гаражного кооперативу. Сніжний інцидент вже почала розслідувати поліція. Тим часом власники замурованих снігом і шифером боксів і досі не можуть відкопати свої машини.

Момент падіння дахівки в гаражному кооперативі зняла камера відеоспостереження. За лічені секунди тонни снігу в перемішку з шифером і цеглою опинилися на землі. У цей момент сюди саме заїхала машина, двоє людей стояли просто в епіцентрі завалу.

Сергій Лук’янов, член гаражного кооперативу:

Владелец “Жигули” находился возле гаража, общался с соседом. И в тот момент увидел сосед из гаража, что происходит обвал крыши, рванул его на себя. И тем самым спас человека от серьезных проблем, возможно, от смерти. Потому что в этот момент сзади обрушилась вся кровля с большим объемом кирпича.

Одному з постраждалих 81 рік, іншому – 41. Старший чоловік відбувся переляком, від лікарняної допомоги відмовився. У молодшого діагностували забій грудної клітини. Його вже виписали з лікарні. Водій, заблокований в автівці, зміг вибратися з-під завалу самотужки. Ледь не потрапив під лавину ще один автовласник. Чоловік не дійшов до обвалу зо 20 метрів.

Микола Радіонов, власник одного з гаражів:

Меня б давно не было. Спасло, то что выезжала машина. Выезжала машина, и я с ним переговорил. Минуты 2 – и все рухнуло.

Кооператив нараховує 1200 гаражів і 450 місць стоянки. Дах обвалився над 76 боксами. Люди з суботи не можуть дістатися до своїх машин. Та не можуть оцінити, масштабів руйнування всередині.

Лариса Колесник, власниця одного з гаражів:

Очень много машин остались внутри гаражей. Это была суббота-воскресенье, и владельцы на очень большой период останутся без автосредств.

Сніг роздавав 2 машини – Хюндай і Жигулі. Наразі кілька власників гаражів вже написали позови до керівництва кооперативу.

Евеліна Черепахина, прес-офіцер Московського відділу поліції:

Правління кооперативу та голова кооперативу – вони несуть відповідальність за те, щоб споруди не несли загрозу життю чи здоров’ю як громадян, так і їх техніки. Буде проведений комплекс заходів, спрямованих на те, щоб встановити усі обставини події, чому все сталося так масштабно.

У поліції справу кваліфікували як порушення правил безпечної експлуатації будівель.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023