Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Четвертий підозрюваний Михайло Базалей у побитті журналіста Вадима Макарюка під цілодобовим домашнім арештом

Четвертого підозрюваного у справі побиття журналіста Вадима Макарюка суд лишив під цілодобовим домашнім арештом. Прокуратура просила тримання під вартою без застави на час досудового слідства, тобто до 11 серпня, як стало відомо Вісті Ньюс. 20-річний Михайло Базалей своєї вини не визнає та говорить, що опинився на місці конфлікту випадково. Його адвокати наполягали, що б жодного запобіжного заходу взагалі не було. Адже, на їхню думку, ризики, вказані прокуратурою, не доведені. І захисті, і обвинувачення наразі збираються подавати апеляції. Тим часом у залі суду сьогодні вперше показали відео, де Вадима Макарюка наздоганяє натовп, збиває з ніг і лупцює ногами. Прокурор наполягає, що один з учасників побиття і є Базалей. На відео видно молодика у примітній сорочці та капелюсі.

Нагадаємо, напад на журналіста Вадима Макарюка стався 7 червня на ринку Барабашово, де він збирав матеріал про економічний конфлікт. Того ж дня там відбулося ще кілька сутичок. І у мережі оприлюднили відео, де людина, схожа на підозрюваного, бере участь в іншому нападі.

Також інші троє підозрюваних також під домашнім арештом. Їм загрожує до 5 років ув’язнення. Побитий журналіст після реанімації і тривалого лікування, наразі перебуває на реабілітації в санаторному закладі.

Михайло Базалей, підозрюваний:

Я туда пошел, увидел там Илюшу, моего одногруппника Илью Алешкина. Я к нему подошел, говорю, что это такое? Он мне начинает объяснять, тут что-то непонятное. Нас начинают бить палками люди в зеленом. Я не знаю, кто это. Я левый человек. Я там вообще случайно. Нас начинают заливать газом. Я теряю зрение. У меня болят глаза. Я начинаю убегать. Бегаю с толпой. Я не понимаю, куда я бегу.

підозрюваний Михайло Базалей

Руслан Чуб, прокурор:

Ось у червоній рубашці наносить удар. Наносить тілесні ушкодження журналісту, як видно з цього відео, який убігав від розлюченого натовпу та після цього був повалений цим натовпом. І йому безпосередньо наносилася велика кількість ударів рядом учасників процесу, злочинцями та безпосередньо нашим підозрюваним.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023