Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Червона скрипка Страдіварі гратиме для сиріт – благодійний концерт Класична феєрія

Богодухівський дитячий будинок-інтернат – це 130 вихованців із проблемами розумового та фізичного розвитку. Найменшим мешканцям тут від 4 років, старшим  за 30. Кошти, зібрані на концерті Класична феєрія, підуть на потреби паліативного відділення. Там 40 особливих і складних дітей.

Бери смичок. Класно!

Єва, вихованиця Богодухівського дитячого будинку-інтернату:
Класно! Я всю жизнь мечтала попробовать

Єва вперше тримає скрипку. Вона разом із 130 вихованцями живе в Богодухівському дитячому будинку-інтернаті.

         

І тут уперше наживо грали класичну музику.

Тетяна Жук, оркестрантка МАСО:
Ми будемо сьогодні грати переважно класичну музику: твори Моцарта, також кілька джазових композицій. Вони дуже легкі і приємні в сприйнятті, тому я думаю, діткам дуже сподобається.

Виступ квартету  це перша частина великого благодійного проекту МАСО. 23 грудня великий концерт Класична феєрія відбудеться в Харкові. Він збере кращих музикантів світу, а глядачі почують легендарну червону скрипку Страдіварі. Діти з інтернату теж приїдуть на виступ. А всі зібрані кошти передадуть паліативному відділенню закладу. Його створили минулоріч, і в ньому зараз 40 дітей. І кожен потребує особливого догляду.

Григорій Дорошенко, директор Богодухівського дитячого будинку-інтернату:
Этим девочкам и мальчикам нужна помощь постояннаяОни не могут самостоятельно передвигаться и самостоятельно себя обслуживатьКаждый день круглосуточно за ними ухаживают наши сотрудники. Нам нужны мобильные ванныспециальные передвигающиеся коляски, нам нужно и медицинское оборудованиеэто и кислородные концентраты и электроотсосы.

Благодійний проект живе вже 8 років. За цей час зібрані гроші перетворилися на принтер зі шрифтом Брайля, вартісним діагностичним обладнанням, зручними палатами для онкохворих дітей тощо.

Альона Єрьоміна, директорка Молодіжного академічного симфонічного оркестру «Слобожанський»:
Каждый год мы выбираем новый проектновую детскую болезнь или детскую проблему для того, чтобы не только помочь ее решить частично. Потому что мы не можем решить всю проблему. А для того ещечтобы заявить общественности о том, что такая проблема существует в нашем обществе, в нашем городе.

Богодухівський заклад  унікальний для регіону. У ньому живуть сироти: діти та підлітки з різним ступенем розумової відсталості. Оркестранти роблять перерву у звичайному графіку закладу. Це творчі майстер-класи.

Аня, вихованиця Богодухівського дитячого будинку-інтернату:
Мы буквы пишем тут, цифрымалюем тут. Мы готовимся  песни учим, на Миколая учим.

І уроки домашнього господарства.

Благодійна Класична феєрія стане першим передноворічним дивом для дитбудинку. Але кожен чекає тут на своє особисте диво  батьків. Усиновлення тут відбувається дуже рідко. Один із останніх випадків  щаслива історія Маї, за роки дівчину знайшла її рідна матір.

Мая, вихованиця Богодухівського дитячого будинку-інтернату:
У меня мама появилась. У меня сбылась мечта. Я хочу, чтобы мама забрала домой.

Допомогти дітям із Богодухівського інтернату можна, не тільки завітавши на концерт, а і підтримавши благодійний фонд “Забота“.

БФ «Забота»
IBAN UA 20 300346 0000026005018742601
ОКПО 38631345
МФО 300346
АТ «АЛЬФА-БАНК»
или перейти по ссылке для электронных платежей: https://www.liqpay.ua/ru/checkout/i3998239698

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023