Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

«Brava! Bravo! Bravi!» – ювілейний концерт до 95-річчя ХНАТОБУ. 16 жовтня всі в «Схід OPERA»

Приголомшлива гра світла і тіней з балетної вистави «Містерії Пандори»;

дивовижний образ Діви Плавалагуни, втілений заслуженою артисткою України Оленою Старіковою;

велике класичне па-де-де на музику Даніеля Обера у виконанні улюбленців публіки заслуженої артистки України Олени Шевцової та Дениса Панченка;

іскрометний гумор з опери С. Прокоф’єва «Любов до трьох апельсинів»;

відомі на весь світ хіти з мюзиклу Елтона Джона «Король Лев»

16 жовтня на гостей театру чекають найяскравіші фрагменти з репертуарних вистав та концертів.

«Brava! Bravo! Bravi!» – цими словами, які передають найвищий ступінь глядацької вдячності, ювілейний концерт нашого театру названий невипадково. Ми абсолютно впевнені, що святкового вечора вони прозвучать неодноразово – як данина захоплення провідними солістами і колективами «Схід OPERA». Постановники дійства пропонують провести ювілейний вечір у незвичний спосіб – в жанрі бенкету, з показом яскравих бенкетних, бальних та застольних сцен з вистав.

Насичена програма концерту розпочнеться 16 жовтня о 18:30 з привітання від кервництва театру та представників Міністерства культури та інформаційної політики України. Після цього глядачі та глядачки зможуть побачити безліч номерів і фрагментів з репертуарних постановок «Схід OPERA».

Окрім вищеназваних, це і сцена сп’яніння Кассіо з опери Дж. Верді «Отелло»;

і балетна сцена «Умираючий лебідь» Сен-Санса;

і вражаючий фінал з постановки «Carmina Burana», «O Fortuna»;

і номер «Per Te» – сюрприз від солістів театру та балету Олени Пуль;

і уривки зі відомих на весь світ мюзиклів «Чикаго», «Цілуй мене, Кет» та «Том, Дік та Гаррі» тощо.

До 95-річчя створення першого українського театру опери та балету у фойє відкриється виставка «Прем’єрна театральна афіша ХНАТОБ ім. М. В. Лисенка», до якої увійдуть цікаві експонати – автентичні афіші 70-90 рр. минулого століття.  А на сходинках, які ведуть до Великої зали, гості театру зможуть побачити експозицію «Історія театрального костюму».

Ще одна виставка, яка відкриється 16 жовтня в салоні «Маестро», має назву «Художники театру». На ній будуть презентовані роботи з фондів театру, Харківського художнього музею та з приватних колекцій.  Це ескізи до вистав, манекени та безліч інших речей, пов’язаних з образотворчим мистецтвом в театрі.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023