Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Біонічні очі “майбутнього” надрукували на 3D-принтері

Використовуючи технології 3D-друку вчені з Університету Міннесоти створили решітку фоторецепторів на полусферичній підкладці, як стало відомо Вісті Ньюс. У перспективі технологія дозволить створювати за допомогою 3D-друку біонічні очі й повертати зір незрячим людям. У майбутньому біонічні очі, вважають дослідники, функціонально нічим не будуть відрізнятися від справжніх. А в деяких випадках, можливо, і перевершувати останні.

Вчені надрукували на 3D-принтері скляну півсферу, яка імітує форму людського ока, і обладнали її штучними світловими рецепторами з напівпровідникових полімерних матеріалів. Тестування показало, що ці рецептори перетворюють світло в електрику з ефективністю 25%.

Бионические глаза всегда считались научной фантастикой, но благодаря технологии многофакторной трёхмерной печати мы подошли к ней ближе, чем когда-либо, – говорить один з авторів розробки Майкл Макалпін.

Вчений хоче розробити такий протез для своєї матері, яка сліпа на одне око.

Advanced Materials

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023