Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Безух у ході слухання сказав судді, що вона все одно не зрозуміє його мотивів (Харків)

Володимира Безуха, чоловіка, який захопив у заручники дев’ять людей у Харкові, суд лишив під вартою на час слідства, як з’ясували Вісті Ньюс. Нагадаємо, 30-го грудня невідомий захопив поштове відділення на вулиці Шевченка та погрожував підірвати своїх бранців. На щастя, непересічний інцидент завершився без жертв. Постраждав сам нападник – чоловіка знешкодили заручники.
30-го грудня Володимир Безух зайшов у відділення Укрпошти та забарикадувався там, обіцяючи підірвати себе та заручників. У мережі виклали відео з невідомим пристроєм, який чоловік видавав за вибухівку.


Конкретних вимог не той момент невідомий нападник не висував жодних. Говорив і про свою дівчину, і передавав брошуру з релігійними написами, згадував полонених на Донбасі бійців. З чоловіком спілкувалися перемовники, їм вдалося вмовити відпусти двох дітей і трьох жінок. Коли будівлю готувалися взяти штурмом, самі заручники знешкодили нападника.
Юрій Данильченко, прокурор Харківської області:

По первоначальным данным вообще было невозможно определить его намерения, по скольку человек вел себя неадекватно. Постоянно находились с ним в переговорах переговорщики Службы безопасности и Национальной полиции, профессиональный психолог.

Олег Бех, начальник поліції Харківської області:

Получил небольшие повреждения в ходе задержания и столкновения его с одним из заложников.

Особа нападника наразі відома. Це 40-річний харків’янин – Володимир Безух. До взяття заручників чоловік встиг попрацювати на будівництві, мав свій бізнес, спробував себе у політиці, балотувався на посаду харківського міського голови в 2006 році та їздив на шоу у якості екстрасенса. Цікаво, що і досі затриманий не назвав причин свого вчинку. Єдине, у ході слухання сказав судді, що вона все одно не зрозуміє його мотивів. А взяття заручників назвав випадковим збігом обставин.

Володимир Безух, затриманий за взяття заручників:

Я не мав умысла захватывать заложников, потому что они работают до 3 часов, я как раз заходил в районе пол третьего, чтобы там не было людей, чтобы были только операторы Укрпочты. Когда там получилась такая ситуация, там уже было время, что все должно было закрываться, я принял решение – как будет, так и будет. И когда я взял в заложников людей, я через время отпустил 5 людей. Говорил им, что взорву, но дело в том, чтоб они не проявляли героизма, который позже проявили, и меня же потерпили избили. Я не стал сопротивляться, и их бить.

31-го грудня нападнику в Київському районному суді обрали запобіжний захід – утримування під вартою на 60 діб без права внесення застави. Слідчі та прокуратура наполягали відпускати чоловіка неможна через кілька причин.
Ольга Дутова, представник прес-служби прокуратури Харківської області:
Враховуючи те, що підозрюваний може переховуватися від слідства, може впливати на свідків, може під час досудового розслідування вчинити якийсь інший злочин, прокуратура наполягала на триманні саме під вартою. На момент скоєння злочину він був підозрюваним в іншому кримінальному провадженні, пов’язаному з незаконним обігом наркотиків.

На суді Безух зізнався, що вибухівка і зброя – це муляж. При цьому напад на пошту він планував заздалегідь – купив предмет схожий на пістолет і замок, яким зачинив відділення. У судді просив про домашній арешт, щоб доглядати хвору матір. Остання також була на засіданні. Журналістам розповіла, що її син був на обліку в психіатричній лікарні зі школи. Вона хоче, щоб сина відправили на лікування і таким вчинком хотів привернути до себе увагу.

Марія Безух, мати затриманого:

Нервна система у хлопця нарушена. Ми визивали дважди, і пеший чоловік, і я визивали скору, щоб забрать його на лечение. Скора приїжджала, але кажуть, він должен написать сам. Іменно от нього должно быть заявление, щоб забрали на лечение. Ну, а батьки. Невже ми не можемо отправити дитину на лечение? Не.

Сам Безух винним себе не визнав. У ході досудового слідства будуть проведені низка експертиз, також вирішується питання щодо проведення психіатричної експертизи.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023