Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Безкоштовний татуаж для онкохворих – проект бьюті-волонтерки з Харкова

Краса як спосіб психологічної підтримки. У Харкові волонтерка Ірина Рассадіна безкоштовно робить перманентний макіяж онкохворим жінкам, як стало відомо Вісті Ньюс. Часто вже перша хіміотерапія вбиває волосся, вії та брови. Тож для багатьох пацієнток татуаж  це шанс знайти в дзеркалі саму себе та віднайти сили на одужання. Приклад майстрині вже підхопили в щонайменше 3 містах України.

Галині 46. Вона переселенка з Макіївки. У Харкові з 2014, і вже тут з війни зустріла сина-оборонця Донецького аеропорту. І тут же дізналася про онкологію.

Галина Правотурова, онкохвора переселенка:

Мы там все замученные, что мы там видим? Вот 4 года одни палаты, одни разговоры о болезни.

Галина отримала інвалідність, пройшла кілька курсів хімії, які “з’їли” брови. На додачу до страху хвороби, як і більшість онкохворих, перестала сприймати себе як жінку. Перший крок до себе зробила у майстрині тату-краси.

Ірина Рассадіна запустила благодійний проект з травня. Татуаж онкохворим робить безкоштовно, грошей на такі процедури просто не лишається. На пост про акцію у соцмережі вдячно відгукнулися кілька тисяч людей. Процедуру та кожен компонент майстриня обов’язково погоджує з онкологом. Лікарі дозволяють татуаж не всім.

Почати проект Ірину надихнув син. Юнак вчиться на хіміка та мріє винайти ліки проти раку. Їхню родину цей діагноз теж не обійшов.

Ірина Рассадіна, волонтерка, майстер перманентного макіяжу:

Умерла бабушка, его любимая бабушка. Она умерла от рака. Он тогда не был известным химиком. Он говорил мне, когда умерла бабушка, я не успел мама, я не успел.

У світі вже кілька років працюють благодійні проекти P.ink та Henna Heals – жінкам допомагають після операцій і хімії. Роблять не тільки татуаж, а й цілі тату-полотна на постраждалих зонах. В Україні поки в тату-волонтерство включаються одинаки.

Ірина Рассадіна, волонтерка, майстер перманентного макіяжу:

Я не буду говорить имя. Она была абсолютно без волос. И… она расплакалась. Мы сделали ей брови, она наделала платок, расплакалась и сказала, наконец, я вижу себя в зеркале такую, как я была.

До харків’янки звертаються з усієї України, тож вона самотужки створює базу майстрів, які готові допомогти хворим. Адже брови в таких випадках  це вже не косметична процедура, а психотерапія.

Галина:

Ничего не кончено! Это, во-первых. И руки опускать ни в коем случае нельзя. Шанс всегда есть. И есть у тебя силы и возможности, допустим, ты должна выглядеть хорошо. Чтобы радовать своих родных, чтобы они ни стояли, ни плакали над тобой. Что ты  все.

За кілька днів на Галину чекає черговий курс хімії, а вона, щойно дозволить онколог, планує робити татуаж на повіках.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023