Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Безкарність вбиває! – у Харкові пройшла акція щодо смерті 5-річного Кирила

4 червня в десятках міст України пройшли акції під управліннями поліції. Не став виключенням і Харків. Обурення українців викликало вбивство 5-річного Кирила з Переяслав-Хмельницького. За версією слідчих, хлопчика застрелили патрульні.

Близько 4 сотень людей пікетували обласне управління поліції в Харкові. Городяни шоковані смертю 5-річного Кирила на Київщині. Фото малюка вбитого патрульними лишили на дверях главку. А під стінами запалили лампади.

В пам’ять про дитину до управління принесли іграшки, розмальовки, квіти.

Альона, харків’янка:

Здесь невозможно быть равнодушным! Невозможно! Я пришла показать свою позицию, что я здесь.

Михайло, харків’янин:

Я считаю, что людям надо выразить протест против этого, потому что все преступления возникают при молчаливом согласии. И я здесь потому что я не принимаю эту ситуацию.

Анжела, харків’янка:

Ребенок в мирном городе в мирной жизни погибает от огнестрельного оружия – у меня в голове это не укладывается. И я понимаю, сегодня ребенок погиб, завтра не дай бог другой ребенок. С каждым из нас это может случиться.

За перебігом розслідування слідкують правозахисники в різних містах. Харківські активісти переконують, те, як будуть розслідувати цей інцидент покаже всю спроможність чи провал реформи МВС і судочинства.

Дмитро Дробот, член ГО «Харківський антикорупційний центр»:

Поліція не долучила до матеріалів справи сам пістолет, не долучила до матеріалів справи експертизу, яка встановлює, чи вони були випивші, чи не були. Там взагалі є повний саботаж і намагання прикрити тих двох поліціянтів. І фактично можна сказати, що вчорашня відставка керівника обласного управління поліції в Київській області – це кістка для людей, що типу ми щось тут робимо.

У Харкові відставкою обласного керівника поліції незадоволені. Вимагають – покарання і на вищих рівнях.

Борис, харків’янин:

Я тримаю плакат з іншою дівчинкою, яку затримали в Рівному на минулому тижні. Це Даша Коц, яка стояла з таким плакатом, тобто це вже 2 випадки дуже неприємних з поліцією.І це викликає занепокоєння. І я вийшов висловити занепокоєння тим, що відбувається в поліції.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023