Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Багатометрова вирва під дверима – росіяни ракетами ударили по ветеринарній академії

У ніч на 20 червня окупанти вгатили по навчальному закладу в Малій Данилівці. Постраждав Державний біотехнологічний університет, колишня Зооветакадемія.

Під дверима ВИШу лишилася воронка глибиною 4 метри та діаметром 12 метрів.

У поліції повідомляють про наслідки обстрілу: 160 вибитих вікон, пошкоджені корпуси та аудиторії. Слідчі зафіксували всі пошкодження та вилучили уламки ракети.

На щастя, цього разу обійшлося без потерпілих та жертв.

Також вціліли унікальні аудиторії ВИШу, зокрема зоомузей із старовинною колекцією експонатів. Щораз відновлювати університет і прибирати наслідки обстрілів збираються студенти і колектив працівників.

Артур Гончаренко, комендант гуртожитку Державного біотехнологічного  університету:

У нас осталось порядка 40 сотрудников и студентов уже университета, которым уже ехать в принципе некуда. Потому что многие ребята учатся это жители окрестных городов и сел: это такие как Золочев, Волчанск, Изюм. И вот, когда ребята понимают, что на их территории находится агрессор, они остались с нами и на протяжении 40 дней студенты под бомбежками, при любых условиях погодных выходили на учебное хозяйство для того, чтобы сохранить хозяйство, выходили на кормление, на дойки. У нас перед этим был прилет на клинике. Приезжают МЧСники, они ликвидируют пожар, а у нас преподаватели приходят, поднимают рамку с пчелами и собирают разбитый улик, а они собирают эту семью, и этот улик выжил. По максимуму стараемся сохранить, конечно, академию.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023