Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Анатолій Гриценко представив у Харкові потенційного очільника НБУ

Кандидат у Президенти Анатолій Гриценко продовжує представляти Україні свою команду. Політик переконаний, що йти на вибори нагально необхідно відкрито та без «темних фігур». Тому напередодні він представив Віктора Трепака та Івана Апаршина. Планує саме цим людям довірити посади керівника Служби безпеки та Міністра оборони відповідно. 11-го лютого в Харкові відбулося знайомство з третім членом команди – Олександром Савченком. У разі перемоги на виборах Анатолій Гриценко бачить його на посаді голови Нацбанку України. Щоправда, прес-конференція у «Накипело» не пройшла без казусів. За 5 хвилин до початку вимкнули світло. А потім – Інтернет і зв’язок. Зірвати подію не вдалося, все відбулося при світлі накамерних ламп запрошених ЗМІ.

Показати, хто є складовою команди та йде на вибори разом із кандидатом на пост у Президенти. Це одна з головних засад передвиборчої програми Анатолія Гриценка. Балотуючись він одразу повідомив, що представить Україні п’ятірку можливих очільників головних відомств країни. Адже на його думку, закритість вже робила неприємні сюрпризи українцям:

Анатолий Гриценко, Харьков, выборы2019, выборы Президента, кандидат в ПрезидентыНаша команда започаткувала те, чого не було ще на жодних виборах у жодного з кандидатів – ми сказали, Президент не сам іде, він іде з командою. У межах прямих конституційних повноважень Президента є 5 призначень без погодження з Парламентом. Це два міністри, оборони та закордонних справ, голова СБУ, Нацбанку і Генеральний прокурор.

Анатолій Гриценко представив свого кандидата на пост голови Нацбанку у Харкові. Переконаний, якнайкраще проявить себе на цій посаді Олександр Савченко. За словами Гриценка, банківська сфера потребує кардинальних змін і досвід екс-виконавчого директора ЄБРР тут стане у нагоді:

Ця людина має унікальний досвід. По-перше, він працював банкіром, створював ефективні банки, і українські, і у співпраці із зарубіжними партнерами. Він працював у Міністерстві фінансів заступником міністра, коли прийшов Янукович, написав заяву на звільнення. Знає, що таке державні фінанси, що таке баланс бюджету, і яка має бути взаємодія між НБУ та урядом, щоб тримати стабільну гривню та стимулювати розвиток економіки.

Anatoliy Hrytsenko, Kharkiv, vybory2019, vybory Prezydenta, kandydat v Prezydenty


Для довідки, Олександр Савченко – доктор економічних наук, професор, автор багатьох монографій і наукових праць в галузі економіки, фінансів і банківської справи; ректор Міжнародного інституту бізнесу. Працював виконавчим директором ЄБРР, викладав і проводив дослідження в Гарварді і в Лондонській школі економіки.


Олександр Савченко під час свого представлення відзначив, що пішов у команду Анатолія Гриценка свідомо – обирав того кандидата, який може зламати систему, не працював би на олігархат. Економіст акцентує увагу на першочергових змінах, яких потребує Україна в банківській сфері. Це справжнє зміцнення української валюти та реальні цілі роботи НБУ.

Національний банк працює добре тоді, коли є економічне зростання на рівні до 10% і коли кожен місяць є звітність, скільки робочих місць створено. Так працює Федеральна резервна система США. Ключовий показник ефективності Центрального банку Сполучених штатів – не якась міфічна фінансова стабільність, а нові робочі місця.

Савченко одразу ж анонсував зміни: спрямування банківського сектору на розвиток кредитування, як для громадян, так і бізнесу. За його словами, нинішня 35% ставки є пірамідою, а не цивілізованою співпрацею.

Команда Анатолія Гриценка переконана, саме зміни в роботі НБУ стимулюють появу нових робочих місць в Україні та заморозять трудову міграцію. Це ж стане поштовхом для розвитку бізнесу.

Гроші будуть іти на податки, а не на численні «відкати» та корупцію. Тоді бізнесмени зможуть підняти зарплати і не боятимуться втратити фахівців, які зараз масово виїжджають за кордон, – упевнений Анатолій Гриценко.

Наступними політик представить українцям свого кандидата на посади Міністра закордонних справ і Генерального прокурора.

Топове завдання, яке кандидат ставить у своїй програмі, – це безпека українців. Це стосується як послаблення криміногенної обстановки, так і зміцнення військових потужностей. В обох випадках необхідно подолати корупцію, якій зараз, акцентує Гриценко, дають діяти на всіх рівнях нинішнього життя України.

Українці нарешті мають отримати нормальне антикорупційне законодавство та правосуддя. І цьому серед іншого посприяє майбутнє представлення потенційного очільника Генеральної прокуратури.
Ще один аспект – звільнення окупованих територій:

Анатолій Гриценко, Харків, вибори2019, вибори Президента, кандидат в Президенти5 років вистачить для того, щоб повернути Донбас. Я вже найближчим часом націлений на ряд зустрічей із міжнародними лідерами, щоб обговорити механізми повернення населених пунктів. У всіх наших програмах ми вже готові говорити не про проекти чи плани, а розробили конкретні механізми та кроки, які можна впроваджувати щойно пройдуть вибори.

За словами Анатолія Гриценка, одного президентського терміну йому та його команді вистачить для того, щоб вирішити закорінені проблеми держави. Гриценко – чи неєдиний політик, який не націлений на похід на другий термін.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023