Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

Агресія та конфлікти – у Харкові вперше за останні 2 роки пройшов так званий Безсмертний полк

9 травня  День перемоги над фашизмом відзначили в усіх містах України. У Харкові урочисті заходи відбулася в школах, музеях, у кожному районі міста та області. Наймасштабніше традиційно пройшло покладання квітів до Вічного вогню на Меморіалі слави. На жаль, не обійшлося без конфліктів і навіть сутичок між городянами. Адже вперше за 2 роки на святкування прийшов так званий Безсмертний полк, участь у якому беруть і проросійськи налаштовані люди.

У Харкові вперше за останні 2 роки пройшов безсмертний полк. Проросійський мітинг відбувся на Меморіалі Слави. Його учасники принесли квіти, портрети дідів-фронтовиків і агресію. Проукраїнських активістів, серед яких і ветерани АТО, ображали вбивцями та фашистами, на лозунги реагували прокльонами.

Один із прибічників полку приніс червоний прапор, однак далеко з ним не пройшов.

Серед учасників були і ті, хто виходив за антимайдан у 2014 році, лідерка екс-комуністів, містяни, яких притягали до відповідальності за сепаратизм. Загалом під гаслами безсмертного полку вийшли більше тисячі людей.

– Вы твари никогда не запретите нам это делать.

– Кто твари?

– Тот который нас обижает и не дает идти. Вы продались все у вас святого ничего нет. Фашизм не пройдет.

На противагу полку на меморіалі зібрався і проукраїнський мітинг. Активісти очолили міську ходу до вічного вогню, вони тримали в руках не тільки фото ветеранів другої світової, а і загиблих через російську агресію на Донбасі.

Богдан, активіст:

Зібрали бюджетників, роздали їм прапори. Підняти свої рейтинги через погляди місцевого населення щодо Другої світової війни вона грає на їх почуттях.

Разом із тим у колоні містян Меморіалом пройшли і ветерани  учасників Другої світової війни в Харкові лишилося всього кілька десятків чоловік і жінок. Для них історія перемоги над фашизмом  болюча частина життя.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023