Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

73 українці, визволені з полону бойовиків, нарешті обняли рідних

Нарешті вдома. 27-го грудня відбувся перший за рік і наймасовіший за час АТО обмін полоненими, як з’ясували Вісті Ньюс. 73 українці, визволені з полону бойовиків, нарешті обняли рідних. На контрольно-пропускному пункті “Майорськ” обміняли 233 звинувачених у сепаратизмі, на військових і активістів, що утримувалися у в’язницях так званих республік. Приземлення гелікоптерів зі звільненими заручниками в Харкові бачили наші журналісти.

Він пробув у полоні 1215 днів, це 3 роки та 4 місяці. Чоловіка полонили під Савур-Могилою в 2014. І 27 грудня Олексій Кириченко нарешті обійняв родину.
Олексій Кириченко, визволений із полону:
Перший рік-два були певні тяжки періоди. Але, дякувати Богу, все закінчилося. Мені важко зрозуміти, чому нас так довго не міняли. Я всього-на-всього рядовий, навіщо мене тримати. Я цього не розумію, невже я такий небезпечний.

У кожного з цих 73 людей своя історія полону та єдине повернення додому.
Гелікоптери привезли колишніх полонених з-під Горлівки, де їх обміняли на 233 людини, які звинувачувалися в сепаратизмі та потрапили в списки передачі в ОРДЛО.

Петро Порошенко, Президент України: 
І затремтіло серце, коли Ірина Геращенко в Горлівці на окупованій території дістала український прапор.

У Харкові звільнених зустрічають майбутні військові, віддаючи честь героям, які пережили полон, але вийшли не зломленими.
Більшість сімей зустрічають своїх близьких у Києві, але і в залі харківського аеропорту чекають на звільнених.
У тимчасово окупованих містах в ув’язненні ще лишаються українські військові та активісти. Скільки їх, достоту невідомо. Офіційна статистика говорить про менші цифри, ніж є насправді. Для щойно звільнених ті, хто лишився у камерах, не список прізвищ, а побратими. І про них бійці говорять щойно вийшли з вертольотів.

Олексій Кириченко, визволений із полону:
У нас була змога слухати радіо інколи, включали. І ми почули, що анонсується великий обмін, і чутки доходили, що з Макіївки поїдуть всі. І тому, коли там залишилися Глондар Сергій, Саша КорінькоПантюшенко Богдан, Совков. До речі, у нього тяжка ситуація по здоров’ю.

Роботу з визволення будуть продовжувати, запевнили бійців на найвищому рівні.
Петро Порошенко, Президент України:
Ми будемо продовжувати боротьбу для того, щоб витягнути наших хлопців, які залишилися в Макіївці, в Горлівці. Це надзвичайно важливо, адже Україна своїх не бросає. І цим ми відрізняємося від окупанта, який дуже таємно привозить членів угрупування “их-там-нет” або таємно ховає.

Цей обмін став першим у 2017 році та найбільшим за роки АТО. Усіх звільнених обстежать медики й за потреби відправлять на реабілітацію.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023