Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

16 затриманих за підозрою в нападі на атвобус у СІЗО

Протягом вихідних усім затриманим за підозрою у нападі на пасажирів автобусу під Люботином обрали запобіжний захід.

Київський районний суд підтримав клопотання прокуратури та обрав 16-ти особам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою протягом 60 діб без права на внесення застави.

Максим Мозговий, прокурор у справі:

Розпилили в салоні автобусу сльозогінний газ і кинули в нього невстановлені запалювальні засоби. Внаслідок чого в салоні почалася пожежа. Почали наносити потерпілим тілесні ушкодження предметами зовні схожими на зброю.  Прошу застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до підозрюваного.

затриманий:

– А ви вчиняли якісь злочини?

– Ні. Ми їхали по трасі, зупинилися на автостанції, заправці – заправилися. Під’їхав автомобіль поліції і сказали, що наш автомобіль підходить під загальний опис, автомобілів, які часто викрадаються. У водія забрали водійське посвідчення, а нам перекрили дорогу.

Нагадаємо, 27 серпня 14 осіб були затримані біля Краснограду, всі вони мешканці Дніпра. Двоє мешканців Харкова були затримані 28 серпня. Всім особам повідомлено про підозру за статтями замах на вбивство та хуліганство. Під будівлею суду проходив мітинг на підтримку затриманих.

Андрій, знайомий одного з затриманих:

Хлопці, які зараз знаходяться там, знаю, що не мають відношення. Багато з них це ветерани російсько-української війни, займаються громадською діяльністю, багато хто навчається, студенти.

Юрій Лихота, представник ГО Правий сектор:

Ми навчені 2014 роком, коли були паралізовані поліція і СБУ, і по Харкова розгулювали тисячі завезених з Росії найманців. Тому я розумію цих хлопців.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023