Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

11-12 жовтня 2018 року у Харкові пройде Coming Out Fest на підтримку видимості ЛГБТ+ спільноти

11 жовтня о 19.00 у Yellow Zeppelin Art-Club (пров. Плетнівський, 2) відбудеться соціальна вечірка Прайдхабу, на якій поміж виступами музикантів/ок та DJ-сетами будуть представлені харківські соціально значущі ініціативи, дружні до ЛГБТ+.

У музичній частині для вас заграють та заспівають: DJ Lena Dzhurina,  DJ Florinutz  Eva SvidovskaАгата Вільчик,   квір-хор “Dorothy’s friends”

Під час соціальної вечірки (11 жовтня) працюватиме мобільна лабораторія безкоштовного тестування на ВІЛ.


12 жовтня о 19.00 у ком’юніті-центрі ПрайдХаб (пров. Подільский, 9) відбудеться дискусія “(Не)видимі ЛГБТ: надія та клопіт українського суспільства” за участю Віктора Пилипенка, бійця батальйону Донбас, та Руслани Панухник, директорки ГО “КИЇВПРАЙД”.

“Ми вдячні всім за вашу підтримку! Це особливо важливо відмітити у Всесвітній день камінг ауту – день, коли лесбійки, геї, трансгендерні та бісексуальні люди у всьому світі прагнуть бути собою в різноманітному суспільстві. Бути собою і бути в безпеці, відкриваючи важливу частину своєї особистості. Тому що сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність – це про права людини, а не про секс. І саме підтримка надихає нас на боротьбу за права людини та рівність не тільки для ЛГБТ+, а і для інших уразливих груп в українському суспільстві. Ми прагнемо аби всі люди в Україні мали змогу бути собою, не ризикуючи особистою безпекою та людською гідністю”, – зазначає Анна Шаригіна, співорганізаторка Coming Out Fest.

“Мої почуття можуть перевертати мої світи, створювати нові, змушувати мене співати та писати пісні. І найсильніші з цих почуттів – почуття до жінок. Чому для мене важливий камін-аут? Тому що я хочу позбутись залишків сорому за це, який прищепили мені ще в дитинстві. Який прищепили усім нам. Ну, майже усім. Тому що люди зазвичай не чекають, доки опиняться вдома, за зачиненими дверима, щоб обійняти або взяти за руку кохану людину. І не можуть уявити, що це може бути небезпечно. Це не вкладається в голові. Так ось, я хочу ясності в головах. Нехай там не вкладається те, що вкладатись не повинно”, – говорить музикант Агата Вільчик, учасниця Coming Out Fest.
“Життя людей, які не вписуються в поняття “більшість” стає схожим на боротьбу й супроводжується стереотипами, страхами і перешкодами. Думаю, зараз дуже важливо відкрито говорити й робити круті гарні проекти про те, що усі люди різні, і найкраще – це бути собою. Ми за світ, у якому є місце для кожного”, – зазначає Таня Каменєва, яка створює інклюзивний простір, учасниця Coming Out Fest.
Coming Out Fest організовано ГО “ХЖО “Сфера” та ГО “КИЇВПРАЙД” разом із харківською спільнотою за підтримки Фонду “Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє” (EVZ), Національного Демократичного Інституту міжнародних відносин та посольства Великої Британії в Україні.

Контакти:
сторінка івенту у Facebook
e-mail: wa.sphere.kh@gmail.com
телеграм-канал: Pridehub  
+380500724131 Ксенія Левадна

ДОДАТКОВО:
Coming Out Day – 11 жовтня – Міжнародний день камінг ауту, який розпочали відзначати у США з 1988 року.
Coming Out – (у вільному перекладі з англ.) вихід з шафи. Відкрите та добровільне визнання людиною власної сексуальної орієнтації або гендерної ідентичності, відмінної від звичної для інших.
Громадська організація “Харківське жіноче об’єднання “Сфера” – просвітницька організація, яка працює з 2007 року і має на меті сприяння гендерній рівності та досягненню рівних прав і можливостей для всіх людей, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності. Задля досягнення мети ГО “ХЖО “Сфера” організує та проводить освітні публічні заходи, конференції, семінари, дискусії, реалізує інші  проекти на користь українського суспільства, жіночої та ЛГБТ+ спільноти.
Громадська організація “КИЇВПРАЙД” – правозахисна організація, яка об’єднує представників та представниць різних спільнот навколо ідеї різноманіття та рівності для людей, незалежно від їхньої сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності та видимості ЛГБТ+. ГО “КИЇВПРАЙД” також є співорганізатором найбільшої і найбільш видимої в Україні події для ЛГБТ+ КиївПрайд.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023