Дивіться «ВІСТІ» на кабельному телеканалі “Трiолан.INFO”

106 синців і рік у судах – у Харкові засудили няньку на три роки

У Харкові няньку, яка знущалася над дитиною з ДЦП, засудили до 3-х років, як стало відомо Вісті Ньюс. Мама підлітка звернулася до поліції ще минулого року в березні  побачила на тілі дівчати сліди побоїв. Розповісти ж, що сталося 14-річна Лєра не могла. Правду відкрила камера, встановлена у квартирі. Світлану Савченко судили за статтею катування, з вироком вона не погоджується.

У гучній справі харківської няньки, яка знущалася над дитиною з ДЦП, поставили крапку. Світлана Савченко наступні 3 роки проведе у в’язниці.

Денис Цвірюк, суддя Київського райсуду:

Суд приходить до переконливого висновку, у відношенні Савченко Світлани Вікторівни у вчиненні злочину доведено у повному обсязі та кваліфікують дії Савченко Світлани Вікторівни частини 1 ст .127 кримінального кодексу України – катування, тобто умисне заподіяння морального та фізичного страждання.

Ця історія сталася минулоріч у березні. Лариса Сандеві, помітила, що її 14-річна Лєра стає все більш замкненою, а потім на тілі у дівчинки почали проступати синці. Жінка поставила вдома камеру і побачила, як “виховує” Лєру няня. Крики, ляпаси, щипки, удари, скидування з ліжка. Захиститися чи просто поскаржитися дівчинка не могла через хворобу. Після “виховання” няньки Світлани на тілі Лєри нарахували 106 синців. Прокуратура звинуватила няньку у тортурах.

Наталія Клочко, прокурор:

Відомо, що няня завдавала періодично завдавала удари, у нас є відеозапис який був досліджений протягом 3-х днів зафіксовано, це були десятки ударів по різним частинам тіла, тобто загалом це було більше сотні ударів.

І поки протягом року тривали суди, мама побитої весь цей час займалася реабілітацією підлітка. Лєру довелося наново соціалізувати та просто не боятися різких рухів.

Лариса Сандеві, мама постраждалої дівчинки:

Мы проходили с ней реабилитацию с психологом, много работали с разными картинками для того, чтобы у нее ушел страх. Страх общения с женским полом.

Світлана Савченко своєї вини так і не визнала. А вибачення в родини попросила тільки за рік після інциденту. Після оголошення вироку як і весь рік у судах  мовчить.

Лариса Сандеві не просила жодної компенсації від няньки. У клопотанні до суда поставила символічну 1 гривню.

Іммелейла Абдуллаєва-Мартиросян, адвокат Лариси Сандеві:

За цей час Савченко жодного разу не пропонувала своєї допомоги, ніяких матеріальних відшкодувань які оголошувала в минулому, що були пропозиції не було, ні до мене з боку адвокатів, ні до мене з боку Савченко особисто.

Вирок – 3 роки  збираються оскаржувати і нянька, і прокуратура. Слідчі наполягають на максимальному покаранні – 5 роках ув’язнення.

Поділитися

з питань співпраці (093) 813-75-44 vistinews.kh@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Використання будь-яких матеріалів, розміщених на сайті, дозволяється при вказуванні посилання на безпосередню адресу матеріалу і згадуванні назви visti.news. Матеріали з позначкою “реклама” публікуються на правах реклами, відповідальність за зміст несе рекламодавець. © Усі права захищені, 2023